28 Kasım 2014 Cuma

UNUTURSAM FISILDA

Türk sineması için önemli bir isim Çağan Irmak ve tüm filmlerini keyifli izliyorum. Geçen hafta izlediğim ve beğendiğim Çağan Irmak filmi Unutursam Fısılda, diğer filmleri gibi duygu yüklü bir filmdi.


Oyuncu kadrosunda Farah Zeynep Abdullah (Hatice / Ayperi),  Mehmet Günsür (Tarık), Kerem Bürsin (Erhan)



Işıl Yücesoy (Hanife), Gözde Çığacı (Hanife), Hümeyra Akbay (Hatice / Ayperi) gibi oyuncular var.



Filmin müziklerini ise Kenan Doğulu yapmış. Nasıl güzel şarkılar, Yeşilçam tadında. Nostalji oldu eskilere götürdü bizi. 

Birini sizin için seçtim bile, seslendiren Farah Zeynep Abdullah.

Gel ya da Git


Hümeyra - Kirli Beyaz Kedi


Filmin konusuna gelince; Küçük ve muhafazakar bir kasabada yaşayan hemşire Hanife ve aykırı olarak nitelendirilen Hatice etrafında gelişen olayları ele almakta.

Hanife ne kadar çekingen ve içine kapanıksa, Hatice de bir o kadar laf dinlemez ve başına buyruktur. Edebiyata meraklı Hanife kimselere göstermeden bir şiir defteri tutarken, Hatice çevresindeki herkesi unutacak kadar şarkı söylemeye tutkundur. Bir gün yeni atanan kaymakamın oğlu Tarık kasaba merkezine gelir ve iki kız kardeşin hayatı o günden sonra tamamen değişir.


 Hatice'nin Ayperi olması, Tarık ile birlikte hayallerinin peşinden gitmesi, Hanife'nin yıllar boyunca biriktirdiği kin, Ayperi'nin yıllar sonra tekrar kasabaya dönüp geçmişiyle hesaplaşması... kısacası duygu yüklü bir film.



İzlemediyseniz en kısa zamanda izlemenizi tavsiye ederim. 

Okuduğunuz ve yorumlarınız için teşekkürler.


Sevgiler.

2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Filmin müzikleri, kıyafetleri bir yana konusu ve o dönemdeki insanların bazı olaylara karşı bakış açıları etkiledi beni. Ama en çok etkileyen şey; iki kardeşin aralarında her ne yaşanırsa yaşansın birbirlerine duydukları sevgi merhamet duygusunun kin ve nefretin önüne geçmesi. Hümeyra'nın sesini de es geçemeyeceğim. Bir an düşündüm de ne çok şey etkilemiş beni...

      Sil