3 Aralık 2013 Salı

KIŞ ÇAYI - IHLAMUR ve DAĞ KEKİĞİ

Havaların gitgide soğuması ile hastalıklar da kendini göstermeye başladı. Son bir haftadır soğuk algınlığı yaşıyorum. Bu evrede özellikle yaptığım çayların büyük faydalarını görüyorum. 

Yazın Rodoplar'dan getirip kurutmuş olduğum dağ kekikleri bu ara favorim. Daha önce de buradan bilgi vermiştim.





 Güzel kokusu ve eşsiz tadıyla işte benim kış çayım

Bir tutam ıhlamur


Bir tutam dağ kekiği


Bir tatlı kaşığı bal


Kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatıyoruz.


Siz de bu çaydan yapabilir, hastalıklara karşı vücudunuzun direncini biraz daha artırabilirsiniz.




Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder