8 Mart 2013 Cuma

AÇLIK OYUNLARI


Başrolleri son dönem genç oyunculardan Jennifer Lawrence ve Josh Hutcherson'ın paylaştığı retro-fütüristik bir film "Açlık Oyunları". 



Konusuna baktığımızda; yakın bir gelecekte Amerika, kuraklık ve arkasından gelen yangınlarla, kıtlıklarla zayıflayarak çökmüş; yerini bir başkent ve 12 eyaletten oluşan Panem adında bir ülkeye bırakmıştır. 


Bu yeni ülkede her sene eyaletlerden kura ile seçilen ikişer gencin katıldığı "Açlık Oyunları" düzenlenmektedir. Kısmen eğlence amaçlı, kısmen de halka göz dağı vermeyi hedefleyen bu oyunlar, ayrıca tüm Panem ülkesinde televizyonlardan da izlenmektedir. 24 farklı yarışmacı bütün televizyon seyircilerinin gözleri üzerindeyken, rakiplerini eleme ve hayatta kalma mücadelesi verecekler. 




Katniss'in (Jennifer Lawrence) kız kardeşi, maden yataklarıyla ünlü eyaletin 'kadın yarışmacısı' olarak seçildiğinde Katniss onun yerini almak için gönüllü olur. 


Yarışma için ilk kez gönüllü birinin çıkması jüriyi ve Panem halkını çok etkiler. Erkek katılımcı Peeta (Josh Hutcherson) ile Katniss, kendilerinden yaş ve kuvvet açısından daha büyük, güçlü ve ömürleri boyunca bu an için eğitilmiş olan rakiplerine karşı ayakta durmaya çalışırlar. Bir kişinin sağ kalması gereken oyunda yaşadıkları aşk, birbirlerine gösterdikleri merhamet sayesinde oyunun kuralı değişir ve her ikisi de yarışmayı kazanmış olur.


Hungers Games adlı bir kitap var ancak okumadım. Filmin yönetmenliğini Gary Ross, senaristliğini ise Miley Cyrus'un babası olan Billly Ray Cyrus'un yaptığı, kitaptan beyaz perdeye uyarlanan bu film benden geçer not almayı başardı.

İyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder